Befimmo9369 0

Befimmo

Plaatsonafhankelijk werken als norm

Befimmo is een beursgenoteerd bedrijf met 100 medewerkers en is ondertussen 25 jaar actief in de vastgoedsector. Het biedt kantoor-, vergader- en coworkingruimtes in België en Luxemburg. Lebon IT bouwde van bij de start mee aan het IT-verhaal. Ook tijdens corona zaten we mee aan het stuur van de overschakeling naar 100% thuiswerk.

Office as a service

Befimmo stelt het klassieke kantoor in vraag en gaat resoluut voor het nieuwe werken. Het bedrijf is overtuigd van het office as a service concept, waarbij een kantoor veel meer is dan een statische werkplek. Remote werken was dus al langer ingeburgerd. Ludovic Wendel, IT manager: “Van bij het begin stond een doorgedreven en betrouwbare IT-infrastructuur bovenaan het prioriteitenlijstje. IT is nu eenmaal cruciaal voor de werking van ons bedrijf, we hebben immers een grote verantwoordelijkheid naar onze klanten. Al snel beslisten we om het beheer ervan uit handen te geven, zodat wij ons volledig kunnen concentreren op onze business. We lieten ons daarvoor omringen door een netwerk van professionele partners, elk met hun eigen specialiteit. Ondertussen onderging Befimmo een digitale transformatie, een strategische keuze. Als pionier op de immobiliënmarkt willen we een netwerk creëren tussen Befimmo, haar huurders en hun medewerkers. We willen veel meer zijn dan een kantoorverhuurder. Lebon.IT is al die jaren een trouwe partner gebleven en evolueerde met ons mee.”

Professionalisme op mensenmaat!

Ludovic Wendel

Plaatsonafhankelijk werken

Telewerk was al voor covid-19 sterk ingeburgerd bij Befimmo. Sinds enkele jaren werkt iedereen er virtueel via full remote desktop. Elk jaar wordt 30% van de hardware herbekeken en, indien nodig, vervangen. De overstap naar volledig thuis werken bij de start van de lockdown ging dan ook erg vlot. Ludovic Wendel: “Iedereen had al een eigen laptop. Daarnaast voorzagen we voor iedereen een extra scherm om mee te nemen naar huis. We zetten al enkele jaren in op plaatsonafhankelijk werken, covid-19 heeft het proces verder versneld. De project managers en commerciële mensen, die voortdurend op de baan zijn, werken verspreid over het hele land. En ook onze property managers, die regelmatig langsgaan in de verschillende kantoren, kunnen gemakkelijk op verplaatsing werken. Zeker gezien de huidige situatie op het vlak van mobiliteit willen we een voorbeeld zijn van hoe het anders – en efficiënter – kan. Tijdens de coronaperiode zijn we dan ook gewoon volle bak blijven doorwerken, met de nodige ondersteuning van Lebon.IT. Er zijn de afgelopen maanden zelfs enkele nieuwe medewerkers opgestart.”

Voor het coworking luik bundelt Befimmo sinds 2018 de krachten met Silversquare, dat flexwerken aanbiedt voor zowel grote bedrijven als start-ups. De komende 4 jaar willen ze samen het aanbod uitbreiden met 30 nieuwe vestigingen. In mei 2021 staat de kers op de taart gepland: de opening van het nieuwe Befimmo kantoor, vlakbij het Centraal Station, met daaraan gekoppeld een nieuwe coworking space. De eigen medewerkers zullen kunnen kiezen tussen hun eigen bureau of een plek bij Silversquare – in Brussel of daarbuiten, om zo de werkplekken maximaal in te vullen. Plaatsonafhankelijk werken wordt de norm.

Werkplek van de toekomst

De verhuis naar het nieuwe kantoor, het verder evolueren naar de werkplek van de toekomst … Het kadert allemaal in het ‘Emotion’ project, dat de toekomstvisie van Befimmo vorm geeft. De lessen die het bedrijf trok uit de afgelopen coronaperiode, worden meteen in het nieuwe project toegepast. Ludovic Wendel: “Door covid-19 zijn online meetings helemaal ingeburgerd. Vergaderen via Microsoft Teams zal dan ook een duurzame plek krijgen in ons nieuw kantoor. Vergaderruimtes worden standaard uitgerust met grote schermen voor videocall. Daarnaast wordt ingezet op minder mensen per vierkante meter, maar met een duidelijke meerwaarde. Zo komen er bijvoorbeeld, naast de standaard werkplekken, kleinere focusruimtes waar mensen ongestoord kunnen werken.”

“Met 100 medewerkers zijn we een relatief klein bedrijf. Daardoor kunnen we kort op de bal spelen en erg snel veranderingen doorvoeren, een grote troef in het groeiverhaal waarin we zitten. Onze behoeftes op IT-vlak veranderen voortdurend. Ook voor onze partners is het een uitdaging om mee te evolueren. Lebon.IT heeft tijdens de coronaperiode nog maar eens bewezen dat ze de wil en de goesting hebben om mee te bouwen aan ons bedrijf. Ook zij kunnen snel schakelen, gaan steeds oplossingsgericht te werk en luisteren naar ons verhaal. Professionalisme op mensenmaat!

© foto: Befimmo

Contact

Een specifieke vraag voor ons? We helpen je graag!
Contacteer ons via telefoon of stuur een mail

Decoratieve vlag met kleuren van Lebon.IT
Info
Bericht