Meet our basecamp

Wie de top wil bereiken heeft een basecamp nodig.

Een vaste en veilige plek aan de voet van de berg. Een die je beschermt tegen de elementen en je optimaal voorbereidt op de tocht. Een standplaats waar je voedsel inslaat en samen met ervaren bergbeklimmers je klimharnas en je uitrusting (touwen, klimhaken, stijgijzers, ijsbijlen) in gereedheid brengt.

Maar een basecamp is meer dan dat. Het is ook de plek waar je rond het kampvuur ideeën en ervaringen uitwisselt met ervaringsdeskundigen, de route uitstippelt en elkaar moed inspreekt. Zodat je met een gerust hart en vol vertrouwen de tocht aanvat.


Een organisatie runnen in onze huidige gedigitaliseerde maatschappij heeft veel weg van een bergbeklimming: een spannende tocht over ruig terrein vol hindernissen doorheen een prachtig, inspirerend natuurlandschap dat je stap voor stap begeleidt op weg naar de top. Wil je je daarop optimaal voorbereiden en je kansen op succes verhogen? Dan start je best vanuit een basecamp.

Samen met ons bouw en beheer je je IT-omgeving.

Lowie Schaubroeck

Een digitaal basecamp, zoals Lebon.IT.

Een team van betrokken, betrouwbare en bekwame IT-professionals die je doorheen de tocht ondersteunen en inspireren, waarmee je je plannen aftoetst en waar je altijd kan op terugvallen. Samen met ons bouw en beheer je je IT-omgeving. En creëer je een veilige, gebruiksvriendelijke, futureproof digital workplace, waarop je al je digitale tools kunt inpluggen. Zodat je medewerkers zich voluit en in alle veiligheid kunnen richten op je corebusiness en sneller vooruitgang boeken.

 • Bieke Bruggeman LR DSC 3456
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3442
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3454
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3458
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3814
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3451
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3470
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3643
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3678
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3736
 • Bieke Bruggeman LR DSC 3948
 • Bieke Bruggeman LR DSC 4069
 • Sfeer6
 • 1710868451535
 • 1698393445029

Onze drie B’s

Ons doel is jou de beste oplossingen en de grootst mogelijke meerwaarde op lange termijn te bieden. Onze manier van werken is daar volledig op afgestemd. Het fundament van die aanpak is samenwerking. Want, zo leerden we uit tal van projecten, hoe beter we met jou samenwerken, hoe straffer de resultaten.

Betrokken

Vanaf dag één krijg je een vast klantenteam toegewezen dat met jou aan de slag gaat. Dit klantenteam is opgebouwd uit vier componenten.  

De lead system engineer bewaart het overzicht en begeleidt de ontwikkeling van IT-oplossingen. Hij vormt een tandem met de accountmanager die de commerciële relatie met je opvolgt. Zij worden ondersteund door een uitgebreid serviceteam. Voor het uitwerken van specifieke oplossingen, bijvoorbeeld voor security, connectiviteit …, laten ze zich bijstaan door productspecialisten.  

Zo kan je ten volle profiteren van alle expertise die we in huis hebben én versterken we de betrokkenheid van je kernteam, lead system engineer en account manager.

Betrouwbaar

Vertrouwen is de basis van elke goede samenwerking! Wij luisteren aandachtig naar je wensen en ambities, en vertalen die naar oplossingen. Op onze beurt informeren we je in alle openheid over de mogelijkheden en inspireren je met onze kennis en visie op een veilige, toekomstgerichte IT-omgeving. 

Geen black-box oplossingen, maar doorgedreven transparantie zijn essentieel om jouw vertrouwen te winnen!

Bekwaam

Op continue basis investeren we in het up-to-date houden van de kennis en expertise van ons team. Na het uitbouwen van een brede basiskennis, verdiept elke engineer zich verder in 1 welbepaald (sub)domein. Op die manier zorgen we dat we voor al onze oplossingen één of meerdere experts in huis hebben. Onze expertises worden bevestigd via de behaalde partnerships en certificaten bij onze vendoren en partners.

Met verschillende initiatieven zorgen we er ook voor dat die kennis en expertise binnen het team gedeeld wordt. Op die manier zorgen we voor een brede verankering van de expertise in de organisatie.

Origin story

 • 01

  1998

  Lebon.IT is in 1998 opgericht door Eddy Lebon. Deze West-Vlaamse ondernemer was daarmee niet aan zijn proefstuk toe; het was al zijn derde IT-onderneming. Toen de eerste computers op de markt kwamen runde hij samen met vrienden een softwarebedrijf. En enkele jaren later startte hij een bedrijf op dat software voor de transportsector ontwikkelde.

 • 02

  Lebon.IT

  Na de verkoop van die zaak einde jaren negentig, richtte hij het huidige Lebon.IT op. Het verschil met zijn vorige twee bedrijven? Lebon.IT focust op IT-infrastructuur en niet op softwareontwikkeling. Een keuze die het bedrijf geen windeieren legde, want het won snel het vertrouwen van tal van klanten en groeide gestaag.

 • 03

  2015

  Na een lange en succesvolle carrière droeg Eddy Lebon in 2015 zijn bloeiende zaak over aan zijn dochter, Noémie Lebon, en zijn schoonzoon, Lowie Schaubroeck. Noémie kwam uit de bankensector en bracht heel wat financiële kennis in het bedrijf. Lowie, een wiskundige van opleiding, had dan al zeven jaar ervaring opgedaan in het bedrijf van zijn schoonvader.

 • 04

  Uitbreiding

  Sinds 2015 is de IT-sector alleen maar complexer en allesomvattender geworden. Lebon.IT paste zich vlot aan die realiteit aan door zijn IT-expertises verder uit te breiden. Daardoor kan het bedrijf vandaag voor kmo’s en lokale overheden een compleet pakket aan IT-infrastructuuroplossingen bieden en met hen een langdurig partnership aangaan.

 • 05

  Toekomst

  De focus op langdurige samenwerking is een essentieel onderdeel van het DNA van Lebon.IT. Dat merk je aan onze klanten waarvan er sommigen al meer dan twintig jaar met ons meegroeien. Aan de leveranciers waarmee we al vele jaren nauw samenwerken. En aan onze medewerkers, waarvan een vijftal al sinds de oprichting in 1998 bij Lebon.IT aan de slag is. Zij zorgen voor een solide basis die ons toelaat vol vertrouwen de uitdagingen van de toekomst aan te pakken.

Jobs

Ready
to join our
basecamp?

Zin om mee de top te bereiken? Ontdek onze openstaande jobs...

Ga naar onze job website
Sfeer6

Contact

Een specifieke vraag voor ons? We helpen je graag!
Contacteer ons via telefoon of stuur een mail

Decoratieve vlag met kleuren van Lebon.IT
Info
Bericht