03

Veiligheid

Cyberaanvallen zijn tegenwoordig een echte plaag geworden met vaak verstrekkende gevolgen: verlies van data, (tijdelijk) geen toegang tot het IT-systeem, stopzetting van leveringen, de mogelijke noodzaak om te onderhandelen met cybercriminelen, reputatieschade en aanzienlijke financiële verliezen.

Ook juridisch kunnen de gevolgen groot zijn. Zo moet België uiterlijk in oktober 2024 de wetgeving aanpassen aan de Europese NIS2-security-richtlijn. Die eist dat ondernemingen strenge maatregelen nemen tegen cyberaanvallen, zoals cyberrisicobeheer, 24/7 incidentrespons, veiligheidstraining voor medewerkers, penetratietesten, toegangsbeheer … Wie daar niet aan voldoet, zo stelt de richtlijn, moet daarvoor gesanctioneerd worden. Sterker nog: zelfs het management kan ervoor persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. 

Zover wil je het uiteraard niet laten komen. Daarom neem je best doortastende en verregaande maatregelen op basis van een allesomvattend cybersecuritybeleid. Want cybersecurity heeft niet alleen een impact op de technologie, maar ook op je processen en je mensen. 

Ons cybersecurityteam begeleidt je bij het uitwerken van een totaalvisie op veiligheid. We voeren security audits uit en leveren IT-oplossingen en diensten om je bedrijfsgegevens te beschermen tegen externe bedreigingen, malware en cyberaanvallen. Ons doel? Je bedrijfsvoering van a tot z en op alle niveaus beveiligen. Zodat je voldoet aan de strengste industrienormen en regelgeving, en je medewerkers met een gerust gemoed digitaal aan de slag kunnen gaan.

EDR (Endpoint Detection and Response)

Aan de hand van gespecialiseerde software monitoren we laptops, servers, mobiele apparaten … op bedreigingen en blokkeren verdachte activiteiten in geval van dreiging. 

Network monitoring en firewall

We monitoren het netwerk op storingen en dreigingen en blokkeren ze in geval van gevaar. 

Vulnerability testing 

Via (eenmalige of regelmatige) testen sporen we kwetsbaarheden in je systeem op en herstellen deze indien nodig. 

User awareness

Via onder meer phishing-campagnes en bijhorende training verhogen we de alertheid van je medewerkers. We werken daarvoor samen met een gespecialiseerde partner. 

IRP (Incident Response Plan)

Een incident komt altijd ongelegen. Wacht niet tot het zover is, maar bereid je voor en stel samen met ons een IRP op. Een plan waarin helder beschreven staat wat je wanneer moet doen en hoe je best communiceert.

Maak een afspraak

Een specifieke vraag voor ons? We helpen je graag.
Contacteer ons via telefoon of stuur een mail

Decoratieve vlag met kleuren van Lebon.IT
Info
Bericht